De Roek Zorgbedrijf 
Arnhemseweg 79
6731 BP Otterlo 
Tel. 06 123 897 86
E-Mail:
info@deroekzorgbedrijf.nl 

   

Dagbesteding       

Dagbesteding op De Roek
De werkzaamheden op de Roek zijn afwisselend, leuk om te doen en heel praktisch. Er is een mogelijkheid voor een vast takenpakket met eigen verantwoordelijkheden, maar afwisseling kan ook voor wie  uitdaging zoekt. Er is voor iedereen wat te doen. Soms zijn het werkjes die alleen gedaan kunnen worden, soms is samenwerken nodig.

We werken in drie verschillende groepen: 

De huishoudelijke groep, deze verwerkt het linnengoed van het vakantiepark, dus wassen, drogen en strijken met de strijkmachine en rondbrengen van linnengoed op de vertrek- en aankomstdagen van de gasten. Verder licht huishoudelijke werkzaamheden in de vakantiebungalows zoals stofzuigen, ramen lappen en bedden opmaken.

De boerderijgroep, zij verzorgen de dieren op de kinderboerderij: paarden, geiten, schapen, konijnen, cavia’s en kippen. Voeren en het schoonmaken van de hokken, kleine klusjes en onderhoudswerk. Verder zijn ze verantwoordelijk voor het verwerken van de afvalcontainers en recycling (oud papier en glas).
De groengroep doet onderhoud zoals bladblazen, eikels vegen en in samenwerking met een hovenier struiken zetten en snoeiwerk

We kijken met elke deelnemer op welke plek hij of zij het meest tot zijn recht komt. Het is natuur;ijk ook mogelijk van tijd tot tijd van groep te wisselen.
Mogelijkheden
We gaan altijd uit van de mogelijkheden van de medewerkers, maar proberen ook bepaalde vaardigheden te versterken of de mogelijk- heden te bieden om nieuwe competenties te verwerven. Elke medewerker krijgt activiteiten die het beste bij hem of haar past.

Ontspanning
We houden ook rekening met de spanningsboog van de medewerkers. Er wordt echt iets van hen verwacht maar er is ook ruimte voor ontspanning zoals voetballen, skelterrijden, muziek luisteren, tekenen en kleuren en onder begeleiding een rondje rijden op het paard.